Hier ben ik trost!

Natuurlijk ben ik trost op alles wat wij als GroenLinks al hebben bereikt. Hier zie je wat persoonlijke hoogtepunten van de afgelopen jaren.

Duurzame jongeren top 100

Ik ben ontzettend trost dat ik ben uitgeroepen tot 1 van de 100 duurzame jongeren in Nederland. Het is een bevestiging van mijn werk in de gemeenteraad en een extra motivatie om mij te blijven inzetten voor een samenleving waarin iedereen bewuster omgaat met de wereld om zich heen.

Meer lezen                                             

Opnieuw raadslid van het jaar!

Geheel onverwachts ben ik vandaag voor de tweede keer verkozen als raadslid van het jaar! Niet verwacht, overdonderd maar ontzettend trost!

 En felicitaties aan Linda Hofman (CDA) als talent van het jaar en Staf Depla (PvdA) als wethouder van de periode!

Team voor verandering

De kandidaten van GroenLinks Eindhoven voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 zijn bekend. De lijst, een mix van ervaren krachten en veelbelovende talenten, is tijdens een Algemene Vergadering op 4 november 2017 door de Eindhovense GroenLinksleden unaniem vastgesteld. Ik ben ontzettend trots op deze lijst, waarmee we vol hoop en optimisme gaan strijden voor een sociaal en groen Eindhoven.

Fijne stof tot nadenken

Op 16 2016 september presenteerde ik namens GroenLinks de discussienotitie “fijne stof te nadenken”. In deze notitie staan 7 voorstellen om de luchtkwaliteit in Eindhoven te verbeteren. 

Helaas was er geen meerderheid in de raad maar de strijd gaat door. Een schone en gezonde lucht is te belangrijk.

Meer lezen                                            

Raadslid van het jaar!

Maandag 9 januari  door de pers, ambtenaren, collega raadsleden, wethouders en het publiek uitgeroepen tot raadslid van het jaar! Ontzettend eervol om zo het jaar te beginnen. Iedereen bedankt voor alle felicitaties en stemmen! Maar vooral ook de stichting raadslid, het is mooi dat jullie zo het raadswerk jaarlijks even extra in het zonnetje zetten.

Meer lezen

Samen aan de slag!

Met 120 Eindhovenaren aan de slag met een versnellingsagenda duurzaamheid. Op mijn initiatief vond het congrestival afgelopen jaar plaats.  Dat leidde tot een reeks van maatregelen op diverse deelterreinen en later dit jaar ook tot een Eindhovense invulling van het klimaatplan. E52 zorgde voor een uitgebreid verslag.

GroenLinks Eindhoven

Elk dak een duurzaam dak!

In 2015 presenteerde ik mijn initiatiefvoorstel "Elk dak een duurzaam dak". Het is inmiddels unaniem aangenomen in de gemeenteraad. Studio 040 maakte hier een item over.

Meer lezen                                            

R.thijs@eindhoven.nl

06 51 71 71 96